2013. március 1., péntek

Csokoládés scones

 Hozzávalók:

25 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor

6 dkg vaj
6 dkg cukor
2 evőkanál tej
1 tojás
5 dkg süthető csokoládélencse

A sütéshez:
diónyi vaj


 A sütőporral és sóval elkevert lisztet összemorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, a tejet és a tojást, majd szép fényes tésztává gyúrjuk, végül beledolgozzuk a csokoládélencsét is. Enyhén lisztezett felületen 1 cm vékonyra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval 6 cm átmérőjű korongokat vágunk belőle. Olvasztott vajjal vékonyan megkent palacsintasütőben mindkét oldalát 5-5 perc alatt szép aranybarnára sütjük, ezalatt a scones magassága megnő. Lekvárral és tejszínhabbal kínáljuk. Frissen fogyasztva a legfinomabb.

Tipp: sütőben is készíthetjük, ez esetben a tetejüket kevés tejjel megkenjük és 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.

recept innen

2 megjegyzés: