Hozzávalók 12 darabhoz
A tésztához
300 g liszt
100 g darált mák
1 csomag sütőpor
100 g olvasztott vaj
4 tojás
120 g cukor
500 ml tej
1 citrom reszelt héja
A narancskrémhez
3 nagyobb narancs leve (200 ml)
1 narancs reszelt héja
1 teáskanál citromlé
3 tojássárgája
2 teáskanál étkezési keményítő
50 g cukor
50 g vaj
csipet só
A sütéshez
kevés olaj
Először a narancskrémet készítjük el. A tojássárgáját a cukorral, a keményítővel és pár evőkanál narancslével kikeverjük. A maradék narancslevet, a citromlevet és a narancshéjat felforraljuk, hozzáöntjük a tojásos keveréket és folyamatosan kevergetve felforrósítjuk (nem forraljuk fel), hogy besűrűsödjön. Lehúzzuk a tűzről a krémet, belekeverjük a vajat, majd szitán áttörjük.
A gofri száraz hozzávalóit elvegyítjük. A vajat, a tojást, a cukrot és a citromhéjat elkeverjük, hozzáöntjük a tejet, majd kisebb adagokban a lisztes részt is hozzáadjuk, és csomómentesre kidolgozzuk.
Gofrisütőben előírás szerint kisütjük a palacsintákat úgy, hogy minden adag előtt vékonyan kikenjük olajjal a sütőt.
A kisült gofrit narancskrémmel tálaljuk.
recept innen:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése