2013. március 26., kedd

Pupusas

El Salvador nemzeti étele

Hozzávalók: a tésztához: 30 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 kávéskanál só
0,5 dl olaj
1,5 dl víz

Töltelék: 12 dkg reszelt sajt
12 dkg sonka vagy párizsi reszelve
3 evőkanál tejföl 20 %-os
mi tettünk bele hagymát is reszelve.

Lisztet egy tálba tesszük bele a sütőport, sót, majd az olajat és a vizet. Jól összekeverjük és összegyúrjuk. Nekem picivel több olajat kellett tennem bele.
6 egyenlő részre osztjuk, gombócokat formálunk és kinyújtjuk kicsit. Közepére teszünk a töltelékből,a tészta széleit összefogjuk, összenyomkodjuk, batyuvá formáljuk majd lelapítjuk. Forró serpenyőbe ( Teflonos , nem kell alá olaj, mert a tészta olajos) kb 3-3 percig sütjük az oldalait.



és ahogy nálunk sikerült:)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése