2013. december 20., péntek

Brownie

Bébicsirke brownie-ja (20x25 cm-es kis tepsihez):
200 g étcsokoládé (én 55%-os belga csokipasztillát használtam)
100 g vaj
3 tojás
3 evőkanál tej
150 g cukor
100 g liszt
1 kk sütőpor
csipet só
kb. 50 g dió
kb. 50 g csoki apró darabokra vágva

A világ (szerintem) legjobb brownie-ja
A brownie készítés külön műfaj, a világon mindenki máshogy csinálja, nincsenek alapszabályok. Van aki így szereti, van, aki úgy, és soha nem ettem még két ugyanolyat, de bárhol szívesen eszek, mert nem igazán lehet elrontani. Főleg egy ilyen csokiimádónak, mint én.
Van az a brownie, amiben szinte csak csoki és vaj van, és szívbetegeknek kell mellé egy defibrillátor is. Ez az az igazán sűrű, alacsony fajta, mondjuk legalább lisztérzékenyek ehetik, mert általában liszt már nem kerül bele. Van az, amiben csoki nincs, csak sok-sok nagyon jó minőségű kakaó. Van az amerikai Diner-es fajta, ami mellé jár csokiszósz, karamellszósz, pirított sós mandula, tejszínhab és vanília fagylalt (ehhez sem árt a defibrillátor). És van az, amit én szeretek: magas, levegős, nagyon csokis, de mégis könnyed, morzsálódós és szájban szétolvadós, benne ropog valamilyen dió vagy mandula és hidegen és melegen is ellenállhatatlan. De persze jöhet mellé vaníliafagyi, vagy tejszínhab, de mentségére váljon, hogy ezek nélkül is óhh anyám!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése