2013. december 29., vasárnap

Bögrés Rafaello

Bögrés Raffaello



1 bögre = 3 dl

Hozzávalók : 2 tojás, 1 bögre tej, 2 bögre rétesliszt, ½ bögre olvasztott vaj, 1 csomag sütőpor, 1 bögre porcukor

A tetejére : 1 / 2 bögre porcukor ( de lehet kevesebb is ), 1 / 2 bögre kókuszreszelék, 1 bögre folyékony habtejszín

Elkészítés : a tojásokat egészben felverjük, simára keverjük az 1 bögre porcukorral, majd az olvasztott vajjal is. Adjuk hozzá a tejet, és a sütőporral elkevert réteslisztet.

Egy 32 * 24 cm-es, sütőpapíros tepsibe simítsuk a masszát, szitáljuk rá a 1 / 2 bögre porcukrot, és szórjuk rá a fél bögre kókuszreszeléket is.

Előmelegített sütőben , kb. 180 fokon 15 – 20 perc alatt megsül, de végezzünk tűpróbát. A megsült forró sütire locsoljuk rá az 1 bögre tejszínt, és hagyjuk kihűlni a sütit! A tészta szépen magába fogja szívni a tejszínt.

Ha kihűlt nagyon vékonyan szórjuk meg porcukorral, és kókuszreszelékkel.

Nem ajánlom kisebb tepsiben sütni, mert akkor magas lesz a süti, és nem tudja rendesen magába szívni a tejszínt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése