2013. április 27., szombat

BBB

Ma a bevásárlás után nekiálltunk a fiúkkal sütit sütni..régóta tervezem már a Bosschebollen elkészítését..Legutobb nem volt nagy sikerélményem, de jó móka volt mikor Ágival készítettünk is. Aztán ahogy olvasztottam a csokit, csak tettem és tettem a lábasba, így készült brownie is..nagyon csokis, nagyon nem diabetikus:) A fiúk tisztára takarították a lábast:), segítettek diót darálni.. Igaz kint 11 fok van. otthon 28..de a csupa csokiktól kicsit még derűsebben láttuk a napot:)





 BB: Ingrediënten

75 g boter, in blokjes
100 g bloem
3 eieren
375 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
1/2 zakje slagroomversteviger
200 g pure chocolade, in blokjes
Hulpmiddelen

Bakpapier
Spuitzak met lang spuitmondje
Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 ºC.
In een pan met dikke bodem 150 ml water met de boter en een mespunt zout aan
de kook brengen.
Boter laten smelten.

Zodra de boter gesmolten is de bloem in één keer toevoegen en met een houten
lepel flink roeren tot een deegbal ontstaat.
Pan van vuur nemen en iets laten afkoelen.

De eieren één voor één door het deeg roeren.
Blijven roeren tot het deeg stevig is en glanst.

Bakplaat bekleden met bakpapier.
Met een natte lepel 8 bergjes deeg met tussenruimten van 5 cm op bakpapier
scheppen.
Bereidingswijze

In het midden van de oven de soezen in 25-30 minuten luchtig en gaar bakken
(oven tussentijds niet openen om inzakken te voorkomen).

Soezen laten afkoelen.

In een kom 300 ml de slagroom met de vanillesuiker en de slagroomversteviger
stijfkloppen.

Slagroom in de spuitzak scheppen.
Soezen met het spuitmondje aan zijkant inprikken en volspuiten met slagroom.

In een pannetje rest van de slagroom met de chocolade zachtjes verwarmen tot
de chocolade is gesmolten.
Soezen helemaal met de chocoladeglazuur bestrijken.

Chocola hard laten worden.

és a Brownie:
185 g vaj
185 g étcsoki (legalább 65 %-os kakaótartalmú)
3 tojás
150 g kristálycukor
1 ek vaníliás cukor
55 g liszt
55 g darált dió
csipet só

elkészítés
Vízgőz felett összeolvasztjuk a vajat és csokoládét. Hűlni hagyjuk.
A tojásokat a kétféle cukorral habosra keverjük.
A lisztet elvegyítjük a finomra darált dióval és a csipet sóval.
A kihűlt csokis vajat hozzákeverejük a tojásos masszához, majd a lisztes-diós egyveleget is beleforgatjuk. Az egészet simára keverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe (egy kb. 27 x 18 x 3 cm-esbe) simítjük a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 17 percig sütjük. A brownie sütésekor különösen fontos, hogy sikerüljön eltalálni, mikor vesszük ki a sütőből: akkor jó, amikor a teteje már szilárd, belülről pedig sötét és ragacsos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése