hozzávalók / 4 adag
1/2 kg liszt
2 dkg élesztő
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 csapott ek só
1,5 dl langyos víz
2 dl natúr joghurt
elkészítés
A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát, az élesztőt is belemorzsoljuk, hozzáadjuk a joghurtot és a langyos vizet, és egy fakanál segítségével jó hólyagosra kidolgozzuk.
Kétszeresére kelesztjük, majd még egyszer-kétszer átkeverjük, kelesztjük.
Olajjal lekent munkalapra borítjuk, olajos kézzel ökölnyi nagyságú darabokat tépünk, jól kihúzkodjuk, és forró olajban kisütjük.
Először fedő alatt, fordítás után fedő nélkül. 14 db szép lángos lett a tésztából.
Fokhagymás tejföllel, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
http://www.nosalty.hu/recept/joghurtos-langos
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése