Hozzávalók:
16 dkg vaj
15 dkg porcukor
25 dkg liszt
1 db citrom reszelt héja
1 teáskanál vaníliaaroma
6 db tojássárgája
A töltelékhez:
sárgabarack lekvár
A díszítéshez:
5 dkg étcsokoládé
A vajat az átszitált porcukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, a reszelt citromhéjat és a vaníliaaromát. Végül hozzákeverjük a lisztet. A tésztát 10-es sima csővel ellátott habzsák segítségével sütőpapíros lemezre nyomjuk 2 centis félgömb alakokat formázva. Hagyjunk köztük helyet, mert sütés közben a gömbök enyhén terülnek.
180 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük. Amikor megsültek a nérók féldomború, sima felületet kapunk. Hagyjuk kihűlni.
A kisült tésztadarabokat leszedjük a papírról és kettőt-kettőt összeragasztunk.
A ragasztáshoz használhatunk:
- sárgabaracklekvárt
- málnalekvárt
- ribizlilekvárt
- eperlekvárt
- párizsi krémet
- kávékrémet
- rummal kevert diómarcipánt stb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése