2013. augusztus 18., vasárnap

Csokis pöffetegek

1. verzió: Hozzávalók :

15 dkg étcsokoládé
10 csepp narancsolaj (100%-os tisztaságú, de akár el is hagyható)
12 dkg liszt
3 dkg kakaó
1 teáskanál sütőpor
csipet só
8 dkg vaj
7,5 dkg barna cukor
7,5 dkg cukor
1 db tojás
2 evőkanál tej

A forgatáshoz:
5dkg cukor
5 dkg porcukor

2. verzió:
30 dkg liszt
10 dkg kakaópor
1 cs sütőpor
40 dkg kristálycukor
1 tk mézeskalács fűszerkeverék
csipet só
12 dkg Rama
4 db tojás
kb. 4-5 ek porcukor
Minden összetevőt -a porcukor kivételével- összedolgozunk.
Egy órára hűtőbe tesszük.
Diónyi golyókat formálunk, és megforgatjuk a porcukorban.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egymástól távolabb, mert szétterülnek sütés közben.
200 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt, hőlégkeveréssel megsütjük.


3. verzió: Hozzávalók 18-20 db-hoz:

15 dkg liszt
6 dkg kakaópor
fél csomag sütőpor
20 dkg kristálycukor
1/4 teáskanál gyömbérpor
1/4 teáskanál vaníliaőrlemény vagy 1 vanília kikapart bele
csipet só
6 dkg vaj
2 db tojás
kb. 3 evőkanál porcukor
A száraz hozzávalókat, a lisztet, a kakaóport, a cukrot, a sütőport, a gyömbérport, a vaníliaőrleményt, csipet sót és a sütőport össze kell keverni. Majd bele kell morzsolni a hideg felkockázott vajat, végül pedig a két felvert tojást, és az egészet össze kell gyúrni. Folpackkal le kell takarni, és fél órára hűtőbe kell tenni.

Dió nagyságú golyókat kell formázni a tésztából, amelyeket alaposan meg kell forgatni a porcukorban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése