2013. augusztus 20., kedd

Almás kifli

Hamarosan itt az almaszezon! Lepény helyett süssünk almás kiflit. Itt egy jól bevált recept.
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 0,75 dkg tej, 2 ek. cukor, 2,5 dkg élesztő, 20 dkg ráma, 1 dl tejföl, 2 tojás sárgája.
Töltelék: 6-7 szép alma hámozva, reszelve, Ízlés szerint cukor és fahéj.

Kelt tésztát készítünk. 4 cipót formázunk a tésztából és kb. 45 perc alatt megkelesztjük. Kinyújtjuk az első cipót, 8 részre osztjuk, töltjük, feltekerjük, kifliket formázunk belőle, majd papírral bélelt sütőlemezre rakjuk. Ugyan így járunk el a másik három cipóval is. lekenjük tojással és előmelegített sütőbe szép pirosra sütjük.
Ebből az adagból 32 db kifli lesz.
Jó étvágyat hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése