Sajtos perec
40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 cs. sütőpor, 2 teáskanál só, 20 dkg reszelt sajt + a tetejére, kb. 3 ek. tejföl
Elkészítés : A hozzávalókat gyúrjuk össze annyi tejföllel, hogy nyújtható, de ne túl lágy tésztát kapjunk. A tésztát nyújtsuk vékonyra ( kb. 4 - 5 mm, mivel sülés közben egy kicsit emelkedni fog ), szaggassuk ki perec szaggatóval, kenjük le tojássárgával ( nekem 2 db kellett ), szórjuk meg reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsin, 180 fokon pár perc alatt süssük készre. Szinte csak addig kell sütni, míg egy kis színe lesz !
Természetesen füstölt sajttal is elkészíthető vagy akár keverve is sima sajttal.
Sokáig eláll!
Mézes
33-35 dkg simaliszt1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 púpos mokkáskanál mézes fűszerkeverék
10 dkg porcukor
10 dkg margarin
3 evőkanál méz
1 db tojás
Tetejére:
1 db tojás
mazsola, dió, napraforgó stb.
Egy tálban a lisztet, a szódabikarbónát, porcukrot és a fűszerkeveréket összekeverjük, összemorzsoljuk a margarinnal. Beletesszük a mézet, a kicsit felvert tojást, és közepes keménységű tésztá
készítünk belőle.
Lisztezett deszkán – szilikon lapon nem kell nagyon lisztezni – kb. 3-5 mm vastagra nyújtjuk.
Tetszés szerint kiszúrjuk (fenyőfa, kör, szív, csillag stb.).
Sütőpapíros/szilikon lapos sütőlemezre tesszük, egy cm távolságra egymástól. Felvert tojással megkenjük a tetejüket. Ildikó köszönöm szépen a receptet..http://honingandcakes.blogspot.nl/ :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése